معرفی انواع صرافی ارز دیجیتال و خدمات صرافی ها

توسط: هادی عباسی
- ۷ اسفند ۱۴۰۱
- 0 نظر
- لایکبرخلاف1
معرفی انواع صرافی ارز دیجیتال و خدمات صرافی ها
در این مقاله قصد داریم به انواع صرافی ها ارز دیجیتال و خدماتی که به مشتریان خود ارائه میدهد بپردازیم در ادامه مطلب با سام تریدر همراه باشید
سام تریدر : صرافی ارز دیجیتال به پلتفرمی گفته میشود که معاملهگران و سرمایهگذاران بازار رمزارزها از طریق آن به خرید و فروش رمزارزها میپردازند. در سالهای اخیر صرافیهای مختلفی به وجود آمدند تا خدمات مختلفی در حوزه رمزارزها به کاربران ارائه کنند. در این مقاله سعی داریم با این صرافیها آشنا شویم.
خدمات صرافیها
صرافیهای کریپتو بستری برای خرید و فروش ارزهای دیجیتال هستند. این صرافیها علاوه بر خدمات معاملاتی، امکان کشف قیمت ارزهای جدیدی که به بازار وارد میشوند و همچنین امکان نگهداری دارایی ارزی را فراهم میکنند. به این معنا که علاوه بر معاملهکردن در بستر صرافی، شما میتوانید دارایی ارزی را خریده و در کیف پول متمرکز خود نزد صرافی به دید سرمایهگذاری بلند مدت نگهداری کنید. هرچند در بین فعالین رمزارزها این روش توصیه نمیشود و کیف پولهای غیرمتمرکز محل امنتری برای نگهداری ارزها هستند. امروزه صدها صرافی رمزنگاری وجود دارد که مجموعهای از داراییهای دیجیتال را در سطوح مختلف امنیت و هزینههای مختلف تراکنشها ارائه میدهند. این به شما بستگی دارد که صرافی و داراییهای دیجیتالی را پیدا کنید که مطابق با نیازهای خاص، هزینههای تراکنش و انتظارات امنیتی شما باشد.
همچنین بخوانید :
سود هایی که منجر به ضرر میشوند
انواع صرافیهای ارز دیجیتال
صرافیهای متمرکز ارزهای دیجیتال: یک صرافی متمرکز کریپتو توسط شخص ثالثی (به نام اپراتور مبادله) نظارت میشود که این شخص ثالث وظیفهی احراز هویت ثبتنام کنندگان و کنترل دریافت و پرداختها و مسائل امنیتی را بر عهده دارد. این پلتفرمها امکان خرید ارز دیجیتال مورد نظر را از طریق حساب بانکی فراهم میکنند. با این حال، این سهولت در خرید و نقل و انتقال ارزها معمولاً با هزینههایی همراه است. در بسیاری از صرافیهای متمرکز، سرمایهگذاران میتوانند داراییهای دیجیتال را با ارزهای فیات و سایر ارزهای دیجیتال خریداری کرده و بفروشند. بزرگترین پلتفرم های معاملات مشتقه مبتنی بر ارزهای دیجیتال نیز بر بستر صرافیهای متمرکز انجام میشود
صرافیهای غیرمتمرکز ارزهای دیجیتال: بلاک چین و ارزهای دیجیتال با این باور طراحی شدهاند که دارایی ارزی نباید به یک مرجع مرکزی برای نظارت بر نقل و انتقال و استفاده از آن نیاز داشته باشد. یک صرافی غیرمتمرکز کریپتو یا DEX فاقد نظارت شخص ثالث است. میتوان گفت این صرافیها امکان نقل و انتقال پول بصورت همتا به همتا (P2P) را فراهم میکنند. DEX ها همچنین اغلب به فناوریها و تکنولوژی های بیشتری نسبت به صرافیهای متمرکز نیاز دارند. در این صرافیها شخص ثالثی وجود ندارد و خدمات مالی بدون واسطه بین دو یا چند نفر ارائه میشود.

صرافیها چگونه کار میکنند؟
صرافیهای رمزنگاری خریداران را با فروشندگان مطابقت میدهند. همانند افتتاح یک حساب بانکی سنتی، اگر میخواهید در اکثر صرافیهای ارز دیجیتال خرید و فروش کنید، ابتدا باید ثبتنام کنید. پس از تکمیل فرآیند شناخت مشتری (KYC) و احراز هویت، حساب شما باز می شود و میتوانید پول خود را (فیات یا ارز دیجیتال) به پلتفرم انتقال کنید. بعدا میتوانید از آن برای خرید و یا معامله کردن با اهرم استفاده کنید.
صرافیهای کریپتو، چه متمرکز و چه غیرمتمرکز، نسبتاً جدید هستند، بنابراین یکی از لازمه های فعالیت در این بازار و استفاده از پلتفرمهای نقل و انتقال پول، شناخت دقیق این پلتفرمها و ریسکها و مزیتهای هرکدام است. از آنجایی که ارزهای دیجیتال بی ثبات هستند و برخی از صرافیهای رمزنگاری تا به امروز تسلیم هک شده اند، در نظر گرفتن عوامل مختلفی من جمله عوامل زیر در انتخاب یک صرافی مطمعن بسیار مهم است،:
محدودیتهای واریز / برداشت
هزینههای نقل و انتقال پول
محدودیتها و مقررات منطقهای
شهرت، آبرو و اعتبار صرافی
حجم معاملات صرافی (ولوم معاملات)
رتبه صرافی در سایتهای معتبر
الزامات احراز هویتی

تفاوت صرافی های متمرکز و غیر متمرکز
در نهایت میخاییم تفاوت های صرافی رمز ارز متمرکز و غیر متمرکز رو بررسی کنیم.
• کنترل
در یک اکسچنج رمز ارز متمرکز بیشتر کنترل حساب های کاربری در اختیار مجری صرافی هستش. در حالی که در صرافی های غیر متمرکز ارز دیجیتال کاملا کنترل حساب تو اختیار کاربر هستش. یکی از مهم ترین و بارز ترین ویژگی که معامله گران صرافی های غیر متمرکز رو انتخاب میکنن همین مورد هست.
• امنیت
در حالت کلی چون در صرافی های غیرمتمرکز دارایی های کاربران داخل پلتفرم خود صرافی نگه داشته نمیشن، بنابراین امکان هک این دارایی ها بسیار کمتر بوده چرا که خیلی از کاربران در صرافی های متمرکز دارایی های خودشون رو بخاطر کمتر کردن هزینه های انتقال از صرافی خارج نمیکنن و این امنیت سرمایه اون ها رو کمتر میکنه.
• سرعت
سرعت انجام معاملات صرافی های غیر متمرکز کند تر از صرافی های متمرکز هستش. براساس آمار و تحلیل ها انجام یک تراکنش در صرافی های متمرکز به میانگین ۱۰ میلی ثانیه زمان نیاز داره در صورتی که در صرافی های غیر متمرکز این زمان ممکن هست تا ۱ دقیقه افزایش پیدا کنه.
نتیجه گیری:
این به شما بستگی دارد که صرافی ارز دیجیتال و داراییهای دیجیتالی را پیدا کنید که مطابق با نیازهای خاص، هزینههای تراکنشها، تحمل ریسک و خطر و انتظارات امنیتی شما باشد و شناخت و سنجش موارد امنیتی در انتخاب صرافی باعث کاهش ریسک از دست رفتن دارایی ارزی خواهد شد.
ناحیه کاربری
آخرین نوشته ها
آدرس های فعال روزانه سولانا بیشتر از اتریوم
۱۸ آذر ۱۴۰۲سشن های معاملاتی فارکس در کشور پرتغال
۶ آذر ۱۴۰۲
ارسال یک پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.