بررسی صنعت فولاد در ایران

بررسی صنعت فولاد در ایران
فهرست مطالب:
جایگاه فعلی صنعت
عوامل موفقیت شرکت ها در صنعت فولاد
مشکلات صنعت
جایگاه فعلی صنعت
سام تریدر صنعت فولاد به دلیل تاثیر زیادی که بر روی توسعه صنعتی کشورها دارد، صنعت مادر نامیده می شود و به همین دلیل مهمترین و استراتژیک ترین کالای صنعتی در جهان محسوب می گردد. به طوری که میزان تولید و مصرف آن نشان دهنده ی پیشرفت کشورهاست. صنعت فولاد به عنوان صنعتی بنیادین، نقش اساسی در اقتصاد ملی و رفاه جوامع دارد. توسعه این صنعت عاملی اثربخش در توسعه سایر بخش های اقتصادی، صنعتی، علمی و اجتماعی کشور می باشد. میزان مصرف سرانه فولاد در جهان یکی از شاخص های توسعه صنعتی و اقتصادی می باشد که میزان مصرف سرانه فولاد ایران حدود ۲۴۰ کیلوگرم و در اروپا ۳۳۲ و در آفریقا ۴۶ کیلوگرم بوده است. صنعت فولاد از صنایع پایین دستی معدن و صنایع معدنی است که می تواند سبب اشتغال زایی بیشتر شود و معمولا برای شرکت های فولادی میزان اشتغال زایی غیر مستقیم هر شرکت تا ۲۰ برابر تعداد اشتغال زایی مستقیم هم می رسد. به عبارتی اگر شرکتی ۱۰۰۰ نفر نیرو داشته باشد بطور غیرمستقیم تا ۲۰ هزار نفر اشتغال زایی ایجاد می کند. از این رو صنایع معدنی سهم بسزایی در اشتغال زایی و رشد و توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور برعهده دارد بگونه ای که رشد تولید و مصرف فولاد رابطه مستقیم با رشد تولید ناخالص داخلی دارد. این بخش علاوه بر اینکه خود به طور مستقیم تولید ارزش افزوده و ایجاد اشتغال بالا را در اقتصاد فراهم می کند، موجب تحرک سایر بخش های اقتصادی نیز می شود و البته با توجه به وجود نیروی انسانی تحصیل کرده و صنایع معدنی مانند فولاد، آلومینیوم و مس و… می توان بیش از پیش در جهت اشتغال زایی در این زمینه گام برداشت و از خروجی های مراکز علمی و دانشگاهی کشور در این حوزه ها استفاده نمود.
همچنین بخوانید :
عوامل موفقیت شرکت ها در صنعت فولاد
از جمله عوامل موفقیت شرکت ها در صنعت فولاد را می توان در چندین مورد مهم و اساسی نظیر بازاریابی و فروش، مسائل مالی، تولید، توزیع، تحقیق و توسعه، مسائل حقوقی و نیروی انسانی برشمرد. از منظر بازاریابی و فروش، توانایی مصرف و فروش محصولات مناسب به مشتری مناسب و در زمان مناسب و مخصوصا برای مشتری های صادراتی از عوامل مهم سود سازی بیشتر شرکت ها است. از منظر مسائل مالی توانایی تامین و مدیریت بر پول و اعتبار مورد نیاز و نگهداری صحیح حساب ها و تامین مالی بهینه تر باعث کاهش هزینه های شرکت ها و رشد سودسازی شرکت ها می شود. از منظر تولید، توانایی تولید محصول و یا خدمات با کیفیت و با ثبات بالا در صنعت بسیار مهم است. از منظر تحقیق و توسعه، توانایی استمرار در نوآوری و تولید محصولات وخدمات جدید و انجام واکنش های لازم و به موقع نسبت به تحرکات رقبا و تغییر نیازهای بازار باعث رشد شرکت ها در صنعت می شود.
مشکلات صنعت
در کشور ما برخی از مزایا وجود دارد که باعث شده صنعت فولاد کشور نسبت به سایر رقبا در وضعیت مناسبی قرار گیرد، بطور مثال کشور ما دارای منابع گازی فراوان است و شرکت های فولادی از این مزیت نسبی بهره می برند. اما در سمت مقابل نیز هزینه های بالا در بخش مالی، باعث شده که عملاً از قدرت این مزایا کاسته شود و قدرت رقابتی صنایع فولادی کاهش یابد. برای حضور در بازار بین المللی باید سبد محصول تولید داخل با بازار صادراتی تطابق بیشتری پیدا کند و صرف افزایش تولید نمی تواند هدف ارزشمندی در صادرات فولاد باشد. از بزرگترین موانعی که در بحث فولاد وجود دارد صادرات آن و به عبارتی متصل نشدن به سیستم بانکی جهانی است. در شرایط کنونی اخذ اعتبارات لازم ممکن نیست و کارخانه ها در این حوزه نیازمند این هستند که با اعتبارات اسنادی کار کنند. مصرف فولاد در کشورهایی که فاز اولیه توسعه خود را پشت سر می گذارند کاهش پیدا می کند. در واقع در اکثر کشورها زمانی که در فاز توسعه هستند نیاز به فولاد به خصوص برای پروژه های زیرساختی و عمرانی بسیار است و این مصرف تا حدی افزایش پیدا می کند و به نقطه اوج می رسد. پس از آن مصرف فولاد روند کاهشی پیدا می کند. مانع مهم دیگری که در راه ورود به صنعت فولاد قرار دارد مبحث حمل و نقل است. در بخش حمل و نقل داخلی هزینه ها بالاست، شرکت های فولادی نیازمند سرمایه گذاری برای بهبود حمل ونقل در صنعت فولاد هستند. سرعت پایین و هزینه های بالا، یکی از موانع حمل ونقل داخلی در کشور ماست، اما واقعیتی که وجود دارد این است که در دنیا همه کارخانه هایی که صادرات محور هستند کنار آب هستند و نیاز چندانی به اتکای حمل ونقل داخلی ندارند. اما در کشور ما عمدتاً کارخانه ها کنار آب نیستند و این ضعفی است که در کارخانه های این صنعت وجود دارد. این امر باعث می شود که هزینه های صادرات نیز در کشور ما نسبت به سایر رقبا بیشتر باشد.
صنعت فولاد یکی از صنایع دلاری بازار بورس ایران و شرکت های این حوزه در بلند مدت سودهای بزرگی را نصیب سرمایه گذاران خود کرده اند. سرمایه گذاری در صنعت فولاد نیازمند اشراف کامل به قیمت های جهانی فولاد و شاخص های رشدی کشور چین است. علاوه بر این نکات قانون گذاری های داخلی در زمینه ی صنعت فولاد و نرخ انرژی صنایع و نرخ تسعیر ارز صادراتی شرکت های فولادی از عوامل مهم سودسازی شرکت های فولادی است که نیازمند توجه سرمایه گذاران این حوزه است.
ناحیه کاربری
آخرین نوشته ها
آدرس های فعال روزانه سولانا بیشتر از اتریوم
۱۸ آذر ۱۴۰۲سشن های معاملاتی فارکس در کشور پرتغال
۶ آذر ۱۴۰۲
ارسال یک پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.