انواع نمودار و مفاهیم پایه تحلیل تکنیکال

انواع نمودار و مفاهیم پایه تحلیل تکنیکال
آشنایی با انواع نمودار و مفاهیم پایه تحلیل تکنیکال
سام تریدر : اگر در گوگل هم چرچ بزنید خلاصه ای از تعریف تحلیل تکنیکال یا تحلیل تکنیکی (Technical Analysis) روشی برای پیش بینی قیمت در بازارها، بر اساس مطالعه و بررسی تاریخچه قیمت و حجم معاملات در آن بازار است. تحلیل تکنیکال در بازار بورس اوراق بهادار، بازار ارز و فارکس و نیز بازارهای بورس کالا مورد استفاده قرار میگیرد.
تحلیل تکنیکال در تمامیه بازار های مالی کاربرد دارد بازار بورس ایران ، ارز دیجیتال ، فارکس ، استاک مارکت
تحلیل تکنیکال
تحلیل تکنیکال روشی برای ارزیابی اوراق بهادار با استفاده از نمودارها و دادههایی مانند قیمت و حجم معاملات است. این نوع تحلیل در تلاش نیست تا ارزش ذاتی اوراق بهادار را بدست آورد بلکه سعی دارد از نمودارها و سایر ابزارها برای تشخیص الگوها استفاده کند و پیشنهاداتی برای آینده ارائه دهد. چه شما به تحلیل تکنیکال باور داشته باشید یا نداشته باشید، از آن استفاده کنید یا نکنید، تکنیکهای سرمایهگذاری کمی وجود دارند که حداقل نیمنگاهی به تحلیل تکنیکال نداشته باشند
تاریخچه
همهچیز از «چارلز داو» شروع شد
«چارلز داو» جایگاه بزرگی در تاریخ مسائل مالی از آن خود کرده است و او را بیشتر به عنوان یک روزنامهنگار و کارآفرین میشناسند. وی پایهگذار نشریه معروف «والاستریت ژورنال» است که همه نشریات دیگر براساس معیارهای آن ارزیابی میشود. همچنین «شاخص صنعتی داو جونز» نیز توسط وی ایجاد گردیده است.
حالا به بعد یک تاریخچه مختصر به شروع به توضیح اصول و چگونگی تحلیل و چگونگی کار با ابزار های این تحلیل می پردازیم:
سه اصل «نظریه داو»
۱ – بازار همهچیز را منعکس میکند (همهچیز در قیمت لحاظ شده است)
۲ – قیمتها براساس روندها حرکت میکنند ( تغییرات قیمت تصادفی نیست)
۳ – تاریخ تکرار میشود (واکنشی تکراری به محرکهای مشابه در بازار نشان داده میشوند)
در ادامه قصد داریم نظریه فوق را مورد بررسی دقیقترین قرار دهیم
همچنین بخوانید :
سود هایی که منجر به ضرر میشوند
۱)بازار همهچیز را منعکس میکند و همهچیز در قیمت لحاظ میشود
در صورتی که افراد این اصل را به درستی و کاملا درک نکرده باشند، شاید یادگیری تحلیل تکنیکال برای آنها امری بیهوده باشد چون تحلیلگران تکنیکال این اصل را مهمترین باور خود میدانند. یک تحلیلگر تکنیکال اعتقاد راسخ دارد فاکتورهای بنیادی، سیاسی، جغرافیایی و همه موارد و اتفاقات دیگر در قیمت یک سهم اثر خود را میگذارد و نیازی به بررسی این موارد نیست و فقط باید به تحلیل نمودار قیمت پرداخت. پس تنها کاری که باقی میماند بررسی حرکات قیمت است که تحلیل تکنیکال دلیل آنرا عرضه و تقاضا میداند. قیمت نیز تابعی از عرضه و تقاضاست و چنانچه تقاضا از عرضه پیشی بگیرد قیمت سهام افزایش و در صورتی که میزان عرضه بیش از تقاضا باشد، قیمت سهام کاهش مییابد.
این رابطه اساس تمام پیشبینیها در بورس است و برداشت تحلیلگران تکنیکال از این اصل به این صورت است که اگر قیمت به هردلیلی رشد داشته پس میزان تقاضا افزایش یافته و هیچ نیازی به بررسی دلایل بنیادی و غیره نیست چون دلایل بنیادی تاثیر خود را گذاشتهاند و اگرهم قیمت ریزش کند، دلایل بنیادی اثر خود را از دست دادهاند. تقریبا همه تحلیلگران تکنیکال اعتقاد دارند عامل تغییر دهنده جهت عرضه و تقاضا، در واقع برآیند تحولات بنیادی و اقتصادی است و همین نیروست که قیمتها را جابهجا میکند و نمودارها به تنهایی عامل رشد یا افت قیمتها نیستند.
بنابراین براساس این اصل یافتن دلیل تغییر جهت قیمت برای تحلیلگر تکنیکال مهم نیست و البته در بسیاری از مواقع نیز در آغاز یک حرکت ناگهانی قیمت، هیچکس به طور قطع و با اطمینان دلیل این تغییر جهت را نمیداند. تحلیلگر تکنیکال از این سوال که دلیل اصلی تغییر قیمت چیست به راحتی صرفنظر میکند چون فقط قیمت و حجم برای او مهم است و روی نمودار و الگوهای قیمت تمرکز دارد چون میداند با استفاده از الگوها میتواند روندها را شناسایی کرده و ثبات آنها را بسنجد.
لازم نیست یک تحلیلگر تکنیکال از بازار بسیار باهوشتر باشد و یا اینکه بتواند پیشبینیهای حیرتانگیزی از آینده ارائه نماید. بلکه با وجود ابزارهای متنوعی که برای بررسی و تحلیل نمودارها وجود دارد، تحلیلگر تکنیکال زمان خرید و فروش سهم را براساس تحلیل خود تشخیص داده و عمل متناسب با آنرا انجام میدهد.
۲) قیمتها دارای روند هستند و تغییرات قیمت تصادفی نیست
تحلیلگران تکنیکال باور دارند قیمتها براساس روندها حرکت میکنند به معنی اینکه بعد از شکلگیری یک روند، قیمت تمایل دارد در همان جهت و روند قبلی به حرکت ادامه دهد تا زمانی که روند مخالف آن شکل بگیرد. این فرضیه را میتواند بیان دیگری از «قانون اول نیوتن» درباره حرکت دانست و میتوان آنرا به این صورت نیز گفت که قیمتها تا زمانی که عواملی بازدارنده آنها را از روند خود منحرف نکردهاند، تمایل دارند به روند فعلی خود ادامه دهند.
تشخیص روند توسط ابزارهایی که در نرمافزارهای تحلیل تکنیکال در دسترس است انجام میگیرد و تحلیلگر تکنیکال تلاش میکند پیش از اینکه قیمتهای آتی، روند آینده را مشخص کنند، روند را تشخیص داده و عمل مطابق با آنرا انجام دهد تا بتوانند از بازار سود کسب کنند. بیشتر استراتژیهای تحلیل تکنیکال براساس همین فرضیه که قیمتها تمایل به ماندن در روندها دارند بنا شده است.
انواع نمودارهای مورد استفاده در تحلیل تکنیکال کدامند؟
نمودارها اطلاعات قیمت اوراق بهادار در طول زمان به صورت گرافیکی نمایش میدهند. سه نوع نمودار که در تحلیل تکنیکال کاربرد فراوان دارند، عبارتند از:
– نمودار خطی
– نمودار میله ای
– نمودار کندل استیک
این که تحلیلگر از کدام نوع از نمودارها استفاده میکند، به نوع اطلاعاتی که به دنبال آن هستند و سطح مهارت فردی آنها بستگی دارد.
نمودار خطی
نمودار خطی سادهترین نمودار در تحلیل تکنیکال است. معمولا این نمودار قیمت پایانی نماد را در تایم فریمی که مشخص شده است، در طول زمان نشان میدهد.
نمودار میله ای
نمودارهای میله ای برای نشان دادن حرکت قیمت اوراق بهادار در یک دوره زمانی استفاده میشوند. در یک نمودار میله ای، قیمتهای باز شدن، بسته شدن، بالا و پایین سهام یا سایر ابزارهای مالی در شمای میلههایی تعبیه شدهاند. مجموعه این میلهها که از خطوط عمودی تشکیل شده است نمایانگر هر نقطه قیمتی در بازه زمانی تعیین شده است.

نمودار کندل استیک
نموداری که قیمتهای افتتاحیه، بالا، پایین و بسته شدن یک اوراق بهادار را برای یک روز نشان میدهد. قسمت پهن هر کندل را “بدنه” مینامند. این بخشها نشان میدهد که آیا قیمت بستهشدن اوراق بهادار بالاتر از قیمت افتتاحیه (سیاه / قرمز) یا پایینتر (سفید / سبز) است. خطوط نازک بلند بالا و پایین بدنه نمایانگر دامنه بالا / پایین است و به آنها سایه گفته میشود.

ممکن است مشاهده کنید که بدنه موجود در نمودارهای کندل استیک، به دو گونهی توخالی و پر شده است. اساسا کندل استیکهای توخالی، جایی که قیمت بستهشدن بیشتر از قیمت افتتاحیه است، نشانگر فشار خرید خواهد بود. در حالی که کندل استیکهای پر شده، جایی که قیمت بسته شدن کمتر از قیمت افتتاحیه باشد، نشان دهنده فشار فروش است.
دلیل اهمیت درصد نرخ بهره برای معامله گران فارکس
۳) تاریخ تکرار میشود
اصل مهم دیگری که در تحلیل تکنیکال وجود دارد این است که تاریخ (در قالب حرکات قیمت) تمایل دارد تکرار شود. تحلیل تکنیکال برای بررسی حرکات قیمت در بازار و درک روندها از نمودارها و الگوهای قیمت استفاده میکند. با وجودیکه از این نمودارها و برخی از الگوها بیش از ۱۰۰ سال است که استفاده میشود، تحلیلگران تکنیکال هنوز اعتقاد به مناسب بودن آنها دارند چون الگوهایی تکراری را در تحرکات قیمت نشان میدهند. ذات تکرار شدن قیمتها به روانشناسی بازار نسبت داده شده است، به عبارت دیگر فعالان بازار گرایش دارند واکنشی تکراری به محرکهای مشابه در بازار نشان دهند و قسمت زیادی از مباحث تحلیل تکنیکال و مطالعه بازار، شبیه روانشناسی و بررسی رفتار انسانهاست. خاطر نشان میسازیم که «چارلز داو» را نمیتوان تنها عامل ترویج تحلیل تکنیکال دانست و افراد دیگری مانند ویلیام پی.همیلتون، رابرت رئا، ادسون گولد و جان مگی در ترویج علم تحلیل تکنیکال نقش به سزایی داشتند مفاهیم پایهای تحلیل تکنیکال علم تحلیل تکنیکال، خود به دو دسته کلی دیگر تقسیم میشود: ۱ – تحلیل تکنیکال عینی ( objective technical analysis) مشاهده نمودارها و تلاش برای یافتن الگوها، به عنوان تحلیل تکنیکال عینی یا تفسیری شناخته شده است. در این نوع از تحلیل تکنیکال، تحلیلگران میتوانند تفاسیر مختلفی از یک نمودار داشته باشند و ممکن است یک تحلیلگر در تلاش برای درک یک نمودار، به نتیجهای برسد که کاملا متفاوت با دیدگاه یک تحلیلگر دیگر است. تحلیل تکنیکال عینی را میتوان به دو نوع مختلف تقسیم نمود – تحلیل براساس اندیکاتورها – تحلیل براساس قیمتها از هر دو نوع از این تحلیل به طور وسیعی استفاده میشود و البته لازم نیست که حتما از یکی از آنها استفاده گردد چون هدف هرکدام از این نوع تحلیلها متفاوت است. ۲ – تحلیل تکنیکال ذهنی (subjective technical analysis) در تحلیل تکنیکال ذهنی (یا محاسباتی) نمیتوان تفاسیر متفاوتی ارائه داد، چون تحلیلگران با اعداد و ارقام مشخصی مانند قیمت، حجم و مدلهای محاسباتی (مانند میانگین متحرک) سروکار دارند. متخصصان این علم و معاملهگران روی فرمولها و محاسبات تحلیل تکنیکال ذهنی به توافق رسیدهاند. برخی از افراد عقیده دارند چون با روشهای تحلیل تکنیکال ذهنی نمیتوان تفاسیر مختلف ارائه داد، این روش بسیار کاربردیتر از روش تحلیل تکنیکال عینی است. در ادامه همراه ما باشید تا مفاهیم پایهای تحلیل تکنیکال را با هم بررسی کنیم. نمودار (چارت) در تحلیل تکنیکال، نمودارها مشابه سایر نمودارهایی هستند که احتمالا در سایر کسبوکارها مشاهده کردهاید. نمودارها اساسیترین ابزار تحلیلگران تکنیکال هستند، نمودار به زبان ساده ارائهای گرافیکی از یک سری قیمت یا داده در بازه زمانی انتخاب شده است. برای مثال، یک نمودار ممکن است قیمت سهم شرکت X را در یک بازه زمانی یکساله نمایش دهد؛ در این نمودار هر نقطه بیانگر قیمت بسته شدن سهم در همان روز است. اگر تایم فریم این نمودار هفتگی باشد هر نقطه نمایانگر قیمت آخرین معامله آن سهم در هفته موردنظر خواهد بود.
سام تریدری های عزیز ایا نیاز به اشنای بیشتر با تحلیل تکنیکال دارید در سایت سام تریدر ثبت نام کنید و در پنل پیشخوان برای اشنایی بیشتر تیک ارسال کنید در سریع ترین زمان ممکن به جواب سوالات شما پاسخ داده میشود . برای ورود و ثبت نام اینجا کلیک کنید
ناحیه کاربری
آخرین نوشته ها
آدرس های فعال روزانه سولانا بیشتر از اتریوم
۱۸ آذر ۱۴۰۲سشن های معاملاتی فارکس در کشور پرتغال
۶ آذر ۱۴۰۲
ارسال یک پاسخ
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.